Sadelstol

Sadelstol till arbetsbruk. Varför är sadelstolen bra? Sadelstol info nedan.

Pauner Sadelstolen har fått stort populäritet i många olika arbetsplatser.

När du sitter i sadelstolen, får du många ergonomiska fördelar: sadelstolen  kontrollerar ditt sittande, då du sitter i sadelstolen bildas lumbar.

När du sitter på sadelstol i så kallad ryttarställning, får du många ergonomiska fördelar. Sadelstol leder dig att sitta rakt. Då ska ryggen hålla sin normala kurvatur och ryggspänningar minimeras. Sadelstol har varit mycket nyttig för dem som lider av ryggsmärtor. Det är bra att använda sadelstol redan innan du får ryggsmärtor.

Sadelstol hjälper dig också att förbättra blodcirkulation i fötterna, för att i sadelstol finns det inga vinklar som i en vanlig stol. Fötternas vinkel är också mindre brant, eftersom i sadelstolen sitter du lite högre än i en normal stol.

Med sadelstol är det mycket lätt och smidigt att röra sig runt på golvet. Sadelstol är lämplig för många olika typer av arbetsplats t.ex. kontor, laboratorier, skolor, tandläkarmottagningar osv.

sadelstol

Varför är sadelstol ergonomin bättre än en vanlig kontorsstol?
 
När du sitter på sadelstolen vänds ditt bäcken framåt, då bildas till nedre delen av ryggen en nödvändig höftdell dvs. ett position så naturligt som möjligt. Respektive när man sitter på en vanlig kontorsstol pressas hållningen ihop, och då böjs ryggraden, och det är olämpligt för ryggen. Sittandet i sadelstolen förbättrar abdominalets muskler, för när man sitter i sadelstolen aktiveras kroppen. Människans kropp är inte gjort för långvarig sittande, sadelstolen ger erfoderlig omväxling till arbetet. Sadelstolens sittställning är en aning högre än i en vanlig stol, så den bästa arbetsergonomiska nyttan får man ur sadelstolen då när man använder ett arbetsbord som är högre än det vanliga kontorsbordet. Det elektriskt justerbara arbetsbordet möjliggör den bästa arbetsergonomin med sadelstolen.

Användningsmål för sadelstol: 
De elektriskt justerbara arbetsborden bruk ökar i office användning, och med det ökar också sadelstolens användning i kontorer. Sadelstolen kan man använda kortsiktigt också med det traditonella arbetsbordet, men för långvarig bruk är det bättre att justera arbetsbordet högre. De första som använde sadelstolen var tandläkare. Sadelstolen passar utmärkt till tandläkarjobb. Till Pauner sadelstolen är det möjligt att välja ett mindre hjul-korsverk, då det är lättare i tandläkararbetet att röra sig närmare patienten. Detta förbättrar arbetsergonomin. Sadelstolen som är utrustad med en mindre hjul-korsverk passar sig bra också för lärare och skolbiträden. Man rymms bättre att röra på sig mellan pulpeterna med en mindre storleks hjul-korsverk. Pauner sadelstolen kan utrustas med en normalt högre gaspelare, då blir stolen lämplig för arbetsstation där man sitter högre än normalt t. ex laboratorie arbetsstation eller butikens kassa. Det finns mycket bra erfarenheter av stolen i butikernas kassa-arbete. Det är lätt att röra sig omkring med sadelstolen och den rymms i litet utrymme. Sadelstolen lämpar sig bra också för många slags arbetsuppgifter i sjukhus. Till överdragsmaterialet väljs oftast imitationsläder, som tål rening med desinfektion medel.

sadelstolar

Varför Pauner Sadelstol?

Nästan alla sadelstolarna ser likadana ut, men i bruk finns det tydliga skillnader mellan dem. I Pauner sadelstolen är alla ergonomi-aspekter beaktade och finslipade med det bästa möjliga sättet. Pauner sadelstol sätes design är tillräckligt smal. De flesta sadelstolarna är för breda, detta gör att stolens kant presswar emot lårens innerdel och det hindrar fotens blodcirkulation, vilket gör att foten domnas. Pauner Sadelstolen är tillräckligt smal. I Pauner Sway sadelstolens säte finns det ett specielltformad kuddad struktur, som är lämpligt mjuk precis i det rätta stället. Det är viktigt för sittbekvämligheten. Pauner sadelstolen är mycket hållbar. Vi ger tre års garanti för Pauner Sadelstolen. Sadelstolen är en långvarig investering, så att för det dagliga bruket är det bästa valet Pauner sadelstol.

 

Sadelstolens användning:

 När du börjar använda sadelstolen den första dagen, lönar det sig inte att sitta hela dagen på stolen. Det är bättre först att vänja sig vid att använda sadelstolen. När du använder sadelstolen de första dagarna, kan de kännas i abdominalområdet så som man har varit och tränat i gymmet. Det är bara en bra märke att abdominalmusklerna aktiveras med sadelstol förbruket. Justera sadelstolens höjd så att dina häl är fasta på golvet.

Sadelstol Pauner Sway

Pauner Sway Sadelstol, gungande mekanism
 
Säten är flexibel/gungar, det här gör att abdominalet aktiveras ännu mer än i en vanlig sadelstol. Den lilla rörelsen aktiverar de djupa musklerna och sadel-delens gungning framkallar rörelse till ryggraden, som är viktig för ryggens välbefinnande.