RollerMouse

Rollermouse

Ergonomiproblemen med musarbetet:

Många använder datorn dagligen i arbetet. Den mycket allmänna problemet nuförtiden är mushandens ömning. I början kan det framträda domning i armen och runt axlarna. I värsta fallet kan mushanden värka så dåligt att det blir så kallad ”tennisarmbåge”, som är mycket pinsam. I värsta fallet behövs det operation för mushandens tennisarmbåge. Om man har inte erfarit mushandens ömning, kan det vara överraskande att arbete som verkar vara lätt, orsakar så mycket mushandsmödor. Människans arm är inte skapat för att använda en vanlig mus. Man behöver inte ”söndra” sig med gammaldags verktyg, för det finns en lösning för mushandens värk, Pauner Rollermouse rullstav.

Hur fungerar Rollermouse mus staven?

Rollermouse mus-staven placeras framför tangentbordet och kopplas till datorn med USB-kabel. Musen manövreras med rullstaven, som placeras framför tangentbordet. Funktionstangenterna är i mitten av musen. Rollermouse minskar musarmens och axlarnas belastning till minimum, för att man behöver inte sträcka sin hand då man ”styr” musen, såsom i en vanlig mus. Den statiska spänningen minimeras från mushanden, för att musen rör på sig lätt när man rör lätt på rullstaven. Med Rollermouse påskyndas datorarbetet för att man behöver inte lyfta armen till sidan såsom i en vanlig mus. Under arbetsdagen då man använder en vanlig mus behöver man göra många sidolyft. Rollermouse mus-staven har i tilläg till de normala vänster-höger musknapparna också en dubbelklick tangent, med vilken man kan lätt med en tryck öppna programmen eller posten. Därtill har Rollermouse copy-paste funktionstangenter. Det behövs lite vänjning innan man kommer igång med Rollermouse. De flesta anpassar sig till användningen av Rollermouse i ett par timmar, andra i några dagar. Och efter det är användarnas komment att de på ingen pris skulle sluta använda Rollermouse.

RollerMouse RED

RollerMouse Re:d är den bästa Rollermouse musen.

Den nya ergonomiska musen, som är en utmärk redskap för att minska musarmens och axelområdets belastning, när du arbetar med datorn.